Terug naar overzicht

Vredesplein e.o., Eindhoven

Nieuwbouw huurwoningen en -appartementen. 4e en laatste fase.

 

Vredesplein e.o. een wijk nabij de Woenselse markt. Deze wijk met zo'n 400 woningen wordt in fasen, gesloopt en nieuw gebouwd. Voor het ontwikkelen van de nieuwe wijk is door ’thuis aan de architecten meegegeven wat er belangrijk is in het ontwerp. Bijvoorbeeld dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten en dat kinderen kunnen spelen. De nieuwe wijk is groen. Parkeren gebeurt op afgesloten binnenterreinen. De toekomstige wijk heeft een gevarieerd karakter met verschillende stijlen aan woningen en appartementsgebouwen. De woningen in de laatste fasen zijn gesloopt. De bouw van de nieuwe woningen in laatste fase is in februari 2020 gestart . 

Duurzame installatie
’thuis heeft als doelstelling om duurzame installaties toe te passen in de nieuwbouw. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarom zijn de woningen en appartementen in alle fasen aangesloten op een collectieve WKO-installatie. De woningen zijn hierop aangesloten met een individuele warmtepomp. Dit is in plaats van een traditionele CV ketel.  
Deze warmtepomp zorgt  voor verwarming en koeling in de woning. De appartementen uit fase 1 en 2 worden voorzien van warmte, warmtapwater en koeling met een collectieve warmtepomp.

De woningen en appartementen in fase 1, 2 en 3 zijn bewoond
Deze woningen geven een goed beeld van hoe de wijk er verder uit komt te zien.  Een groot gedeelte van de huurwoningen in fasen 1, 2 en 3 zijn bestemd voor de vaste huurders uit de wijk die terugkeren. In april 2019 heeft de laatste terugkeerder de sleutel van de nieuwe huurwoning gekregen. In fase 4 komen zowel sociale als vrije sector huurwoningen. 
 
Nieuwbouw fase 4
In fase 4 worden in totaal 124 sociale en vrije sector huurwoningen gebouwd. En 9 kleinere sociale huurappartementen aan de Boschdijk.
Stam en de Koning Bouw BV bouwt in de laatste fase voor:
- ’thuis, 16 sociale huurwoningen;
- Sint Trudo, 24 sociale huurwoningen en 9 -appartementen; 
- SPF Beheer BV, 77 vrije sector huurwoningen. 

Alle 124 woningen en 9 appartementen in de laatste fase zijn bestemd voor verhuur.
De eerste woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd de laatste woningen in april 2021. De wijkvernieuwing van de gehele wijk wordt hiermee in 2021 afgerond.

SPF Beheer heeft 77 eengezinswoningen gekocht die in de vrije sector worden verhuurd. De overige 47 woningen betreffen sociale huurwoningen. Hiervan verhuurt ’thuis 16 woningen. Sint Trudo verhuurt de overige 31 woningen én 9 appartementen. De verhuur van de sociale huurwoningen van ’thuis in fase 4 start begin 2021.

Interesse?
Heb je interesse in een huurwoning uit de laatste fase? Meld je dan voor de sociale huurwoningen aan via Wooniezie (www.wooniezie.nl). De vrije sectorhuurwoningen worden verhuurd door: NMG Wonen uit Nijmegen in opdracht van SPF Beheer. Interesse in een vrije sector huurwoning? Meld je aan via www.hureninvredesplein.nl.

Heb je interesse in een van de 16 sociale huurwoningen van ’thuis ? Geef dit dan aan ons door via het interesseformulier op Wooniezie.nl. U wordt dan automatisch op de hoogte gebracht wanneer de verhuur start. Beschikbaar komende huurwoningen worden gepubliceerd bij het actueel aanbod op Wooniezie.nl. 

Let op! Met het invullen van een interesseformulier staat u NIET ingeschreven voor een woning van dit project. Daarvoor moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij Wooniezie. Bent u nog niet ingeschreven? Dat kunt u hier (gratis) doen.


Op de kaart

Geen kaartweergave beschikbaar
Afbeelding

Algemeen

WijkOud-Woensel
PlaatsEindhoven

Kenmerken

WoningtypeEengezinswoning
Aantal woningen16
DoelgroepTwee- of meerpersoonshuishoudens

Planning

Startdatumfebruari 2020
Datum van opleveringvoorjaar 2021
Start verhuurbegin 2021

Partijen

AannemerStam + De Koning Bouw bv
ArchitectArchitecten: Van den Hout en Kolen Architecten, Tilburg; Humblé Architecten, Maastricht; JSA , Rotterdam; Jan Jonkers Architect BV, Zeist; Grosfeld van der Velde Architecten , Breda
Projectopzichter'thuis
Makelaar'thuis
Eigenaar'thuis
Terug naar overzicht